Calle Bergman fördjupar samarbetet med NIKA och fortsätter i Formula Nordic serien 2021

2021-04-12
Bengt-Åce Gustavsson

Calle Bergman debuterade i Formula Nordic i fjol då han körde ihop med William Karlsson i Nika Racing. Det blev lite blandade resultat under fjolåret men höjdpunkten var en seger under Kanonloppet på Gelleråsen.

-Jag har som mål till denna säsong att fortsätta utvecklas som förare och bli bättre på alla områden, förra året var mitt första år och det var värdefullt att köra för ett team som har stor erfarenhet och där jag kunnat utbyta data med min teamkamrat. Vi har som sagt mycket erfarenhet i vårt team och det är många gånger mer viktigt än pengar, sa Calle.

Calle valde Formula Nordic eftersom det var ett naturligt steg efter kartingen då han ville köra formelbil. Nu i Coronatider är det dessutom mycket mer praktiskt att tävla i Sverige. – Jag slipper alla långa resor vilket i sin tur gör att jag inte behöver vara ledig lika mycket från skolan så det finns flera fördelar, sa Calle.

Calle och hans team kör så många testdagar som möjligt innan säsongen och dessutom vässar han formen genom att köra i simulatorn. Calle har inte någon färdig plan för framtiden, utan han kör ett år i taget och ser vilka möjligheter som finns framöver. – Det är viktigt att bygga upp ett bra samarbete med sina sponsorer och att de får chansen att växa tillsammans med dig. Jag har satsat mest på lokala sponsorer. Det gäller hela tiden att visa att man är framåt och att man har det rätta drivet, sa Calle.

Calles tips till dem som funderar på att börja köra Formula Nordic: - Det är naturligtvis enklare att köra för ett team, eftersom de redan sitter på en massa kunskap som tar tid att lära sig själv, men det utesluter naturligtvis inte att man kör i helt egen regi. Det gäller bara att ha någon med sig som är duktig på att skruva. Det är även viktigt som förare att sätta sig in i hur bilen fungerar så att man kan kommunicera bra med sin mekaniker. Det är en mycket bra klass för att utbilda sig mot att bli en bättre förare för framtida utmaningar inom motorsporten, sa Calle