Våren 2012 fick Bengt-Åce Gustavsson SBF´s resestipendium för: ”Ett gott arbete med att offentliggöra dagens racing via bilder och text.” Pengarna lades på en resa till DTM-finalen på Hockenheim hösten 2012. - Jag tog med min gode vän och IT-expert Mikael Blom. Där och då drog vi upp planerna på mitt livs största projekt – Svensk Racing. Det är en hemsida där jag har som målsättning att publicera samtliga racingresultat i Sveriges historia! 

Projektet startades i samarbete med arbetsförmedlingen och vi startade Dalslands första ”Sociala företag”. Det var ett nytt åtgärdsprogram som precis hade påbörjats. Vi fick ”låna” folk som hade gått långtidsarbetslösa. De fick arbetsträning i vårt projekt och de flesta gick sedan vidare till ”riktiga” arbeten. Tyvärr ändrades förutsättningarna efter ett par år och vi fick inte låna fler personer. Vi försökte i stället finansiera projektet genom sponsorer och vi anställde tre personer som fick jobba vidare med projektet. Vi har hittills hunnit publicera alla resultatlistor från 1922-1985 samt 1994-2021. Vi kommer att fortsätta att publicera alla kommande race i framtiden, och vi räknar med att göra klart de återstående åren (1986-1993) under den kommande vintern.

DU kan stötta vår verksamhet genom att bli medlem på vår hemsida: www.svenskracing.se. Det kostar endast 199 kr/år och som medlem får du tillgång till många fler statistikuppgifter. När du t ex klickar på en förare så får du upp alla hans resultat. 

Tackar på förhand för ert stöd.