Håvard Hallerud klar för Formula Nordic 2020

2019-11-14
Bengt-Åce Gustavsson
Håvard Hallerud

Norrmannen Håvard Hallerud körde kart i många år, men efter säsongen 2018 kände han att han hade nått så långt han kunde komma inom kartingen. Då hade han egentligen bara två val att göra; antingen lägga hjälmen på hyllan eller gå över till racing.

Hallerud fick se en annons om att Team Greenpower skulle arrangera en testdag för Formula Nordic. Det lät lockande och Hallerud genomförde testet och han blev övertygad direkt!

2019-års säsong blev den första i racing och tillsammans med Team Greenpower lade de upp en strategi där de skulle ta det lugnt och lära sig bilen och banorna i en lugn takt och förhoppningsvis kanske de kunde nå en pallplats i slutet av året.

Hallerud utvecklades snabbt och redan i Anderstorp kom första pallplatsen. Han nötte på race efter race och låg precis bakom topptrion för det mesta. Han hängde med på krokiga banor, men hade svårare att hänga med i snabba kurvor.

Vid finalen på Mantorp Park fick han starta i pole i årets sista race. Han tog ledningen, men förlorade den till Charlie Andersen och han såg hur Gabriel Nord och Viktor Andersson tog in på honom. Då kom han plötsligt på hur han skulle köra i de snabbare kurvorna och han kunde avsluta året med en seger! Han blev fyra i mästerskapet och årets rookie.

Hallerud var nöjd med årets insats, men detta är bara början. Nu börjar satsningen mot nästa säsong och då siktar han på att vinna klassen. Hallerud är alltså först med att bekräfta att han kommer att köra i Formula Nordic säsongen 2020!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Hallerud vann Grande Finale Mantorp Park 2019