15-årige Viktor Molander klar för Formula Nordic 2023

2022-11-09
Bengt-Åce Gustavsson
Viktor testkörde Formula Nordic på Mantorp Park.

Säsongen 2022 i Formel Nordic är knappt avslutad innan nya förare och team nu ansluter till serien 2023. Viktor Molander från Saltsjöbaden i Stockholm är nu klar för start i serien 2023 och då i ett tekniskt samarbete med det meriterade teamet NIKA Racing från Katrineholm som vann serien i stor stil 2021 med William Karlsson och slutade på en stark andra plats 2022 med norske ”Raketen” och debutanten Benjamin Fuglesang.

15-årige Viktor Molander kommer närmast från kartingen där han tävlat de senaste åren, han inledde sin racingkarriär för bara något år sedan då han tillsammans med sin pappa Patrik delar teknikintresset och motorsport och där pappa Patrik är flygingenjör/pilot och numera en efterfrågad pilot världen över inom Privat Jet branschen.

Förare: Viktor Molander:  ”Jag är verkligen superglad över att jag nu ska få debutera i Formula Nordic serien 2023. Jag har ju inte tävlat så länge inom motorsporten och ser självklart detta så som ett läroår för mig och pappa. Det var efter att jag fick inbjudan av SBF till Formula Nordic Informationsdagen som väckte mitt intresse och efter att jag sedan fick möjlighet att vara med på pröva dagen på Mantorp Park och köra var jag helt beslutsam att detta är något jag verkligen ville göra då bilen var så himla rolig att köra. Jag och pappa har även fått ett oerhört fint mottagande av både serien och de inblandade men framför allt av NIKA som varit väldigt hjälpsamma i att ge oss information och där jag även fick en bra start att komma igång under testet och ser framemot att samarbete med dem vidare under 2023.

Nicklas Karlsson Teamchef NIKA Junior Team”Vi fick möjlighet att testa med Viktor under pröva på dagen på Mantorp Park och det gick över all förväntan anser jag. Viktor är en ung förare med stor potential. Det vi la märke till allra mest under dagen var hans analytiska tänk inför varje stint och att han var väl förberedd på de saker han skulle genomföra under testet och lyssnade på instruktionerna. Vi är övertygade om att Viktor kommer lära sig snabbt och ta stora kliv i Formula Nordic Serien redan 2023, vi hälsar Viktor och hans Pappa Patrik välkomna till NIKA .

För mer info besök gärna  www.nikaracing.se, www.formulanordic.se

Förare Viktor Molander tel: 0703-102284

Teamchef Nicklas Karlsson tel: 0733-428383

Viktor och Patrik Molander.
Viktor var nöjd efter provkörningen på Mantorp Park.