25 bilar på startlinjen när Formula Nordic och Formula 4 Danmark tävlar ihop under 2023

2022-12-12
Bengt-Åce Gustavsson
Så här kommer det att se ut nästa år när Formula Nordic och danska F4 skall köra tillsammans. OBS, bilden är ett montage!

Formula Nordic välkomnar Formula 4 Danmark till de svenska banorna när det nu står klart att de två klasserna delar gridden vid två tillfällen i Sverige i 2023 års kalender. 

Banorna som Formula 4 bilarna kommer att ansluta till är Scandinavian Raceway i Anderstorp 12-13 maj och på Gelleråsen Arena 3-4 juni. 

Formula Nordics promotor Dick Jönsson Wigroth ser positivt på att se de två serierna på banorna samtidigt:

-“Vi har kommit överens att tävla tillsammans. De båda serierna kommer att hjälpas åt att skapa bättre startfält för respektive klass genom att skapa möjligheten att köra mästerskapen ihop vid några tävlingstillfällen. Ambitionen är att få igång ett samarbete där stora startfält blir attraktivt för nya förare som vill starta karriären med skolan i formelbilar på sin väg mot touringbilar, GT-bilar eller rallycross.”, säger Dick om det nya upplägget.

Antalet startande i Formula Nordic ser mer lovande ut än på flera år och startgridden tillsammans med Formula 4 Danmark på Anderstorp ser ut att närma sig 25 bilar!

Formula 4 Danmark tävlar med första generationens Formula 4 bilar från Mygale. Bilarna har 2.0 l Renault motorer. För mer information om serien, läs mer på formel4.dk