Äntligen SM-premiär i Falkenberg

2020-07-13
Bengt-Åce Gustavsson

Årets racingsäsong har länge varit oviss, men nu är det äntligen dags att rulla igång och premiären körs under Västkustloppet i Falkenberg. Av tradition en riktig sommartävling med mycket publik, men i år kommer tävlingen att köras utan publik.

Den svåra tid vi lever i har gjort att många förare har fått kasta in handduken redan innan säsongen började, men för JSM-klassen Formula Nordic mönstrar man nio förare vid premiären, samma antal som vid finalen i fjol.

Det känns synnerligen svårtippat inför årets säsong men här är en presentation av årets förare:

William Winsth

William Winst var på väg till England i år, men tvingades ge upp den satsningen när Coronan kom… Nu kör han sin tredje säsong i Formula Nordic och med all sin erfarenhet från klassen kommer han att bli svårslagen.

Håvard Hallerud

Håvard Hallerud blev årets rookie i fjol och avrundade säsongen med en seger. Han kommer att tillhöra toppen i år, under förutsättning att han kan ta sig till alla race. Han är ju från Norge…

Charile Andersen

Charlie Andersen körde bra redan i fjol, men hade lite stolpe ut. Han fick med sig en seger och med fjolårssäsongen i ryggen kan han gå långt i år.

William Karlsson

William Karlsson är son till Nicklas Karlsson och de gör kanske den mest seriösa satsningen i årets mästerskap med sitt team Nika Racing. William har kört tio testdagar i år, vilket i praktiken är mer än en hel säsong! Han kommer därför mycket väl förberedd till sitt första race i Formula Nordic.

Calle Bergman

Hans teamkamrat Calle Bergman har haft samma träningsupplägg inför årets säsong. Vilken stark duo de kommer att bli!

Maja Hallén Fellenius

Maja Hallén Fellenius kommer från Aquila-klassen, så hon har viss racingerfarenhet redan och hon har lärt sig banorna. Hon var visat snabbhet på försäsongstesterna och det skall bli kul att se hur hon utvecklas vidare i år.

Philip Victorsson

Samma gäller för hennes teamkamrat i WestCoast Racing; Philip Victorsson som också har blixtrat till vid årets tester.

Philip Zielinski

Philip Zielinski har tyvärr inte varit med på så många träningar i år, varför han är en ”Dark horse” och svår att tippa var han står i konkurrensen.

Ella Benje

Slutligen har vi Ella Benje som tidigare har kört en JTCC-Golf i SSK-serien i flera år. Formelbil är helt nytt för henne och hon tar årets säsong som ett läroår med ambitionen om en seriösare satsning 2021.

Det har varit ett stort intresse för Formula Nordic inför årets säsong och mycket talar för att vi kommer att få se ännu fler förare till nästa säsong och det är också mycket möjligt att vi får se fler förare redan i år.

Det kommer att bli spännande att se vem som tar årets första seger!

Bengt-Åce Gustavsson