Avgörandets stund på Mantorp för Formula Nordic

2019-10-01
Bengt-Åce Gustavsson
Glenn Key kommer till finalen.

Efter en spännande säsong är det så dags för final för Formula Nordic på Mantorp Park. Det blir den åttonde racehelgen och heat nummer 19 och 20 återstår av årets racingkalender.

Tre förare har höjt sig över mängden under årets säsong; Edward Sander Woldseth, Viktor Andersson och William Winst, samma trio körde även förra säsongen. Woldseth och Andersson turades om att vara i ledning i mästerskapet under första halvan av säsongen, men mot slutet har Woldseth kopplat greppet efter totalt åtta segrar i år. Andersson inledde säsongen bäst och har tagit tre segrar i år, men har haft lite stolpe ut på slutet. Andersson säkrade ändå JSM-titeln vid senaste tävlingen och nu återstår endast kampen om NEZ-guldet. Woldseth behöver bara ta sig i mål för att vinna titeln, men i teorin har Andersson fortfarande chansen att vinna. Winsth har tagit fyra segrar i år, men tyvärr har han brutit två lopp och därmed tappat lite på toppduon.

Av årets nykomlingar har både Gabriel Nord, Charlie Andersen och Magnus Gustavsen tagit var sin seger under säsongen. Den kanske mest imponerande debuten gjordes av Glenn Key på Rudskogen där han helt respektlöst gick in och hängde med de andra förarna, trots att han aldrig hade kört en racerbil förut i praktiken. I teorin däremot tillhör han de bästa förarna i Norge i virtuell bilsport, något som han på ett mycket effektivt sätt omsatte i praktiken.

Till vår stora glädje kommer Key även att köra finalen på Mantorp Park. Formula Nordic mönstrar därmed sitt största startfält på hela säsongen till finalen!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se