DINO BEGANOVIC KLAR MÄSTARE I FORMULA REGIONAL EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2022!

2022-10-23
Bengt-Åce Gustavsson

– Ferrari-adepten tar hem mästerskapet med ett race kvar att köra 
– Förste svensk att vinna stenhårda karriärklassen

Dino Beganovic har säkrat karriärens hittills största framgång och utropats till mästare i Formula Regional European Championship 2022 med ett race fortfarande kvar att köra. 
 

Beganovic lade guldet bortom räckhåll för sina konkurrenter med en kontrollerad körning till fjärde plats i lördagens inledande race vid säsongsfinalen i Mugello, Italien, och tar därmed hem ett av de absolut tuffaste juniorracingmästerskapen i världen.

Framgången utgör Beganovics första formelbilstitel. Ferrari Driver Academy-adepten blir också den förste svensken någonsin att vinna Formula Regional European Championship, en av de verkliga karriärklasserna på vägen mot Formel 1 med ett startfält på över 30 bilar.

– Yes! Vi gjorde det! Det här är ett ögonblick jag kommer att minnas i resten av mitt liv, säger en känslosam Dino Beganovic. Vi har varit i ledning hela året och att nu äntligen få avgöra här i Italien idag känns helt fantastiskt. Vi har hållit ihop det hela vägen och mitt team, Prema, har gjort ett oerhört bra jobb. Jag vill verkligen tacka dem, FDA, och alla andra som hjälpt mig att nå hit. Det här betyder allt för mig! 

Titeltriumfen fullbordar en ytterst framgångsrik säsong för 18-årige Beganovic. Linköpingsonens facit i Formula Regional European Championship 2022 skrivs till fyra segrar, 11 pallplatser och fyra pole positions (med ett race kvar att köra). På vägen mot guldet vann han bland annat det prestigefyllda förlöpet till Monacos Grand Prix i slutet av maj. 

Beganovic inledde säsongen med seger i premiären på Monza och har sedan dess aldrig passerats i mästerskapstabellen. 

Finaltävlingarna på Mugello fortsätter i morgon söndag med helgens andra, och säsongens sista, race.