Elias Adestam tilldelas Rydell Special Award

2022-01-26
Bengt-Åce Gustavsson

Elias Adestam tilldelas Rydell Special Award – testar på Silverstone nästa vecka

"En otrolig ära"15-årige racingföraren Elias Adestam från Nacka har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Rydell Special Award och belönas med 50 000 kronor i sitt fortsatta arbete mot en internationell formelbilskarriär. Samtidigt är ett första Formel 4-test nu inbokat i England.Rydell Special Award har delats ut årligen sedan 1999. Bland tidigare mottagare finns bland andra de båda svenska INDYCAR-stjärnorna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.

Elias Adestam får priset, som delas ut av motorlegendaren Rickard Rydell i samarbete med tidningen Bilsport, efter att ha slutat trea totalt och utropats till bäste nykomling i den svenska racingklassen Formula Nordic under 2021. Adestam mottog utmärkelsen av Rickard Rydell personligen i samband med ett överraskningsbesök hemma i Nacka i söndags.-

Det här är en otrolig ära, och en lika stor överraskning, säger en märkbart tagen Elias Adestam. Jag hade ingen aning om att Rickard Rydell och Bilsport hade mig på radarn, men det är förstås fantastiskt roligt att få det här erkännandet. Det bevisar att vi är på rätt väg och ger en rejäl dos energi till satsningen vi just nu försöker få till: att komma utomlands och tävla. Jag är väldigt hedrad. Stort tack!