Ella Benje i Formula Woman

2021-09-23
Bengt-Åce Gustavsson

Ella Benje deltog i den Engelska uttagningen till Formula Woman den 19/9. Ella och 150 andra tjejer var på plats under dagen för att göra ställas på hårda prov. 

Dagen och uttagningen bestod av 5 delar; bilkörning, teknisk kunskap, fysiskt test, TV-intervju och teoriprov. 

Körningen baserades på bilens placering på banan, bromspunkter och kurvtagning och inte på tid. Detta skulle uppvisas på 3 varv efter medåkning tillsammans med en coach. 

Det fysiska testet bestod av 10 olika övningar som går igenom hela kroppen och vi hade 1 minut att göra allt vi kunde på varje station. 

Ella var nöjd med sin egen insats. - Jag var väl förberedd både fysiskt och mentalt och har en bra känsla för vad jag presterade. Men det är väldigt svårt att säga exakt vad de kollade på och hur de poängsatte de olika momenten. Om jag har gått vidare till nästa steg återstår att se i december då alla uttagningsdagar är genomförda världen över, sa Ella.

Formula woman är en tävling/uttagning till att få köra GT4 i Storbritannien 2022 i en McLaren 570s där hela säsongen är betald. 

Endast 6 tjejer får den möjligheten och det är drygt 700 tjejer som fightas om de 6 platserna. 

Formula Woman skapades för att få in fler kvinnor i motorsporten och för att visa att vem som helst, oavsett kunskap, ekonomi och bakgrund kan bli racingförare.