Ella Benje klar för Formula Nordic 2020

2020-03-03
Bengt-Åce Gustavsson
Ella Benje & Anders Grandahl

Ella Benje inledde sin racingkarriär i en JTCC-Golf 2015 i SSK-Serien. Hon kom snabbt in i sporten och hennes mål har länge varit att ta sig till STCC.

Nu kliver hon ett steg närmare denna dröm när hon i år skall köra Formula Nordic, Sveriges kanske bästa klass att utvecklas i om man vill nå långt i racing!

Ella kommer att tävla för det norska Team Greenpower, som har matchat fram Formula Nordics segrande förare de senaste två åren. Regerande mästaren Edward Sander Woldseth och fjolårets Rookie Håvard Hallerud blir hennes teamkamrater, varför Ella har de bästa förutsättningarna att lyckas väl.

-Jag har haft en långsiktig plan med min racingsatsning ända från start och detta steg kommer att föra mig närmare målet då jag kommer att få bästa möjliga motstånd och hjälp i min utveckling. Min satsning på klassen är två-årig där jag tar första året som ett läroår. Säsongen 2021 skall jag vara med och kriga om topplaceringarna, säger Ella.

Teamchefen Anders Grandahl är nöjd med sin värvning: - Vi är mycket glada att få med oss Ella i vårt team. Nu blir vi tre förare som kan hjälpas åt att utvecklas tillsammans. Vi ser verkligen fram emot säsongen.

Årets första race kommer att köras på Ring Knutstorp i början av maj, men först skall teamet avverka några testdagar. Bilen Ella kommer att köra är den som Joonas Lappalainen vann mästerskapet med säsongen 2014 och som sedan kördes av hans lillebror Konsta, som kom tvåa i mästerskapet 2017.

Ella blir den första tjejen på flera år som kör i klassen och det kommer att bli mycket girlpower i teamet då hon kommer att ha två kvinnliga mekaniker!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Ella Benje vid testkörningen i Karlskoga i höstas.