Felix Rosenqvist klar för Meyer Shank Racing

2023-09-06
Bengt-Åce Gustavsson
Felix Rosenqvist och Tom Blomqvist tillsammans på prispallen i Anderstorp 2009 när de körde Formula Renault 2000.

Felix Rosenqvist har skrivit ett flerårigt avtal med Meyer Shank Racing (MSR) i NTT INDYCAR SERIES och kommer att ansluta i en spännande ny fas för teamet med start 2024.
 
Rosenqvist, som slutade tvåa i det senaste INDYCAR-loppet i Portland i söndags, kommer att bilda par med Tom Blomqvist i en helt ny föraruppställning hos det Honda-försedda stallet. Utöver de två ordinarie förarna ställer Meyer Shank Racing också en tredje bil på startlinjen med Helio Castroneves bakom ratten i Indianapolis 500, som teamet vann 2021.
 
- Jag är verkligen taggad på att inleda ett nytt kapitel i min INDYCAR-karriär tillsammans med Meyer Shank Racing, säger Felix Rosenqvist. Tidpunkten är rätt för att ta det här steget. Jag tror att det här är en bra möjlighet för både mig själv och MSR att utvecklas och växa starkare tillsammans. Jag ser också fram emot att jobba med Tom (Blomqvist) igen. Vi har känt varandra sedan 2009 när vi tävlade ihop i Sverige, så det blir kul. Jag är redo att börja jobba och känner stor tillförsikt inför nästa säsong.
 
Meyer Shank Racing är baserat i Pataskala, Ohio, och har tävlat på helsäsongsbasis i NTT INDYCAR SERIES sedan 2020. Dessförinnan gjorde teamet också ett antal utvalda starter i mästerskapet mellan 2017-2019. Inför 2024 gör stallet nu en offensiv satsning för att fortsätta sin klättring mot toppen i det konkurrenskraftiga fältet.
 
- Vi är väldigt glada att ha vårt INDYCAR-program för 2024 på plats och att få välkomna Felix till Meyer Shank Racing, säger teamägaren Mike Shank. Felix är en förare som varit på vår radar en längre tid, och nu fanns äntligen möjligheten att få till det här tillsammans med honom.
 
- Det är ingen hemlighet att vi haft en tuff säsong under 2023, på grund av saker både utanför och inom vår kontroll. Jag tror att vi alla ser fram emot en nystart och att få borra ner huvudet och börja jobba. Felix och Tom kommer att bli en stark kombination som kan dra varandra framåt. Vi kommer också att ha Helio med oss på alla race för att dra nytta av hans feedback och råd, vilket blir en ytterligare bonus. Jag tror att vi står inför en bra säsong nästa år. 
 
Felix Rosenqvist kommer att ansluta till Meyer Shank Racing efter den pågående INDYCAR-säsongen, som avslutas med Firestone Grand Prix of Monterey på Laguna Seca-banan i Kalifornien nu till helgen.