Final för Formula Nordic

2023-09-27
Bengt-Åce Gustavsson
Linus Granfors är den förste föraren att säkra en mästerskapsseger i racing 2023 med sitt JSM-Guld i Formula Nordic.

Formula Nordic skall köra sin final på Jyllandsringen ihop med danska Formel 4-klassen. Linus Granfors avgjorde mästerskapet redan i Fällfors då han säkrade JSM-titeln efter att ha vunnit 12 tävlingar i rad! Granfors finns ändå med på Jyllandsringen för att föröka bli den förare som har vunnit flest race någonsin i Formula Nordic. Granfors vann ett race i fjol och har därmed 13 segrar totalt. Rekordet har Philip Victorsson med 15 segrar.

I tabellen är det fortfarande en öppen affär om vem som skall ta silver och brons. Det är tre race i helgen och sammanlagt 80 poäng att tävla om. Oscar Pedersen ligger bäst till med 204 poäng. Daniel Varverud har 174p. De får dock se upp för de båda norrmännen Olav Vaa på 171p och Christer Otterström 152p. Emma Wigroth har 126 poäng, men ändå en teoretisk chans att nå pallen.

Här ser vi tre av fem förare som kommer att slåss om JSM silver och brons i helgen, fr v: Olav Vaa, Oscar Pedersen och Daniel Varverud.

Vi kommer att få se en debutant i helgen i Birk August Larsen som har kört Formula Basic tidigare i år. Han är därmed den 14:e föraren i årets mästerskap.

Birk August Larsen debuterar i Formula Nordic på Jyllandsringen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se