Formula Nordic drar till Rudskogen

2023-08-02
Bengt-Åce Gustavsson
Så här såg det ut i juni när de norska Formula Nordicförarna körde ihop med Formula Basic. Den här gången tävlar de var för sig.

Till helgen körs årets näst sista deltävling i Formula Nordic. Tävlingen körs på Rudskogen i Norge. Banan håller internationell standard. Det är Norges svar på SPA med stora höjdskillnader på banan. Banan byggdes 1990, men blev nästan dubbelt så stor efter en stor ombyggnation 2011.

De norska förarna fick lite extraträning när de körde en tävling på banan i juni, men den här gången är det på allvar. Vi kommer att få se en ny segrare denna helg, eftersom Linus Granfors har vunnit alla tävlingar som har körts hittills och han är redan klar mästare. Han skall nämligen köra en tävling i Tyskland och lämnar därför startfältet öppet för de andra att kliva fram. De norska förarna har givetvis en viss fördel, men vi skall inte räkna bort förare som till exempel Oscar Pedersen och Daniel Varverud, som har tagit många pallplatser redan i år. De har visserligen inte kört på Rudskogen förut, men de kommer säkert att få upp tempot efter några testrundor. Det skall bli spännande att se hur det slutar nu i helgen…

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se