Fyra talanger utvalda till Brink Junior Academy

2023-03-27
Bengt-Åce Gustavsson

STCC-teamet Brink Motorsport har tagit ut de fyra talanger som får en plats i 2023 års upplaga av Brink Junior Academy. Med över 50 juniorer som sökt till programmet så har konkurrensen om platserna varit stenhård. De fyra förarna som är uttagna är Siri Hökfelt (16), Oscar Pedersen (16), Vendela Kördel (16) och Caspian Hagman (15).

Brink Junior Academy är ett initiativ där Brink Motorsport med hjälp av den kunskap och erfarenhet de samlat på sig under åren ska hjälpa dessa talanger att nå sina mål inom racing.

Det ultimata målet med satsningen är att hjälpa fler ungdomar framåt i sina karriärer oavsett om de kör för Brink Motorsport eller har planer på andra karriärvägar än de serier vi är engagerade i.

Programmet kommer hjälpa talangerna med allt från förarcoaching, mentorskap i sponsorarbete och ingenjörsstöd.

Tobias Brink, projektledare:
– Vi har haft detta program i bakhuvudet en längre tid. Vi har varit aktiva i nuvarande form i över 20 år och vi känner att vi har mycket att ge tillbaka och detta känns helt rätt sätt att göra det på. Vi kommer forma det efter varje individ och vi kommer även forma det efter den framtid vi vill se. Vi utövar en sport där kvinnor och män kan tävla på lika villkor och detta vill vi se speglas i deltagandet. Därav tar vi in lika många killar som tjejer i programmet. Vi har nu fyra talanger vi tror på och det ska bli riktigt kul att sätta i gång!

Siri Hökfelt, Brink Junior Academy förare, kör NXT Gen Cup 2023:
– Det är ett stort steg att gå från karting till elektrisk bilracing och jag har som mål att utvecklas som förare så mycket som möjligt. När Tobias Brink meddelade att jag var uttagen till Brink Junior Academy så blev jag otroligt glad! Brink Motorsport är ett av de allra bästa teamen med 20 säsonger i bagaget, så det ska bli otroligt kul att arbeta med dem.

Oscar Pedersen, Brink Junior Academy förare, kör Formula Nordic 2023:
– Jag ser fram emot att arbeta med Brink Junior Academy, det är en fin möjlighet för mig som förare.

Vendela Kördel, Brink Junior Academy förare, kör gokart 2023:
– Jag ser fram emot att ta del av all kunskap och erfarenhet som finns inom rink otorsport och jag är övertygad om att det kommer göra mig till en bättre förare och ge mig den hjälpen jag behöver för att ta nästa steg i min racingkarriär.

Caspian Hagman, Brink Junior Academy förare, kör gokart 2023:
– Det ska bli spännande och lärorikt att jobba tillsammans med Brink Motorsport!