Håvard Hallerud är taggad inför årets säsong

2021-03-31
Bengt-Åce Gustavsson
Diesel-Elektro i Førde er en sponsor som har vært med oss i de siste tre årene.

Håvard Hallerud inledde fjolårets säsong strålande med en dubbelseger direkt i premiären, men sedan började problemen… En infästning till bärarmen brast och han fick skador på bilen som ej upptäcktes förrän senare under säsongen när fler tekniska problem tillstötte. Farten fanns där hela säsongen, men med flera brutna lopp var det omöjligt att vara med och slåss om totalsegern. Håvard fick nöja sig med andraplatsen i cupen.

I år är målet givet; Håvard kör för att vinna mästerskapet!

Håvard studerar i Bergen och han extraknäcker som reparatör av elcyklar. Det har blivit mycket konditions och styrketräning i vinter och så fort snön är borta skall han plocka fram gokarten för att få bort rattrosten.

Håvards raceingenjör Kevin Aabol har jobbat i vinter med att gå igenom all data från fjolårets säsong. Han har hittat flera saker som kan förbättras inför årets säsong. Mekanikern Erik Nilsen har påbörjat översynen av bilen tillsammans med Eivind. Erik har varit mekaniker åt en världsmästare i Drifting. – Det är intressant att jobba ihop med Erik för vårt mål är ju inte att bilen skall drifta, utan att bilen skall skära sig genom kurvorna för bästa fart. Det är otroligt inspirerande att jobba tillsammans med en så kompetent mekaniker, sa Eivind Brederup Petersen som är Eivinds pappa och mekaniker.

-Det är reseförbud inom Norge så jag tar mig inte till Teamets bas i Vestby för att köra simulator på Racing Perferformance Center (RPC) och jag har heller ingen möjlighet att köra på någon bana ännu på ett bra tag, därför kommer jag att köra kart för att hålla i gång inför säsongen, sa Håvard som räknar med att komma väl förberedd till årets säsong i Formula Nordic.

TruckNor i Førde tok vår utfordring om å være støttespiller for Håvard etter å ha sett ham kjøre en demo på Truck n’ Trøkk festivalen i Førde i 2019. I sprutregn kjørte Håvard «fletta» av heftige gate og driftingbiler, hjalp litt at ground clearance var så lav at det ble gnistregn etter bilen.
Bilskadesenteret ved Dag Arve Savland har vært trofast sponsor i seks år, og har hjulpet oss med å nå ut til andre sponsorer. Veldig stolte av at de er med oss også i 2021!