Högintressant uppgörelse i Formula Nordic

2020-08-11
Bengt-Åce Gustavsson
Joel Granfors och Mille Johansson på pallen efter en Aquila-tävling. Till helgen debuterar båda i Formula Nordic.

Till helgen körs Kanonloppet på Gelleråsen Arena i Karlskoga, som firar 70-årsjubileum. Banan invigdes 1950, samma år som F1-VM startades. Formula Nordic har två nya förare på startlinjen, vilket gör att vi får se elva förare på griden! Så många förare har vi inte sett i klassen sedan säsongen 2017!

Det är Joel Granfors och Mille Johansson som båda kommer närmast från Aquila-klassen i SSK-Serien där båda är tongivande förare. Joel har vunnit åtta av nio race i år och den enda segern han har släppt ifrån sig var just till Mille. Båda har tidigare ett förflutet i kartingvärlden på hög nivå. Steget över till Formula Nordic blir lite mjukare när de har gått genom Aquila, som ser ut som en enklare formelbil med väldigt lite effekt. Förarna har därmed fått chansen att lära sig banorna och en del annat som de kommer att ha glädje av nu när de skall debutera i Formula Nordic.

I Falkenberg senast var det otroligt jämnt mellan förarna och vi såg olika förare i topp i de olika testpassen med väldigt små tidsskillnader. Vi ser fram emot lika jämna och spännande race även denna helg, som precis som i Falkenberg innehåller tre race. Det är många poäng att dela på med andra ord. Tyvärr är även denna tävling publikfri, men det går att följa rapportering via hemsidan, Facebook och direktsändning i TV.