Joel Granfors uttagen till landslaget i racing

2021-02-02
Bengt-Åce Gustavsson
Dubble mästaren yngst i SBF´s elittrupp

Gillberga-föraren Joel Granfors har, som yngst i truppen, tagits ut till det svenska landslaget i racing inför säsongen 2021.
 
Granfors gör sällskap med stjärnförare som Felix Rosenqvist (INDYCAR), Marcus Ericsson (INDYCAR) och Thed Björk (f.d. världsmästare i standardbilsracing) i den landslagstrupp som Svenska Bilsportförbundet, SBF, presenterade på tisdagen.

Vid blott 15 års ålder blir Granfors den yngste representanten i landslaget, vars funktion är att sammanföra landets främsta racingförare och därigenom driva på såväl den individuella som kollektiva utvecklingen.

Granfors tar plats i SBF-truppen efter en guldkantad säsong på den inhemska racingscenen under 2020, då han vann såväl JSM-serien Formula Nordic som Aquila Synergy Cup.

- Att bli uttagen till ett svenskt landslag är en stor ära, säger Joel Granfors. Det är jättekul att förbundet uppenbarligen värdesätter det jag gör, och hedrande att få vara med i den här truppen. Det ger mig en unik chans att lära mig av de andra förarna och deras erfarenheter, vilket är precis vad jag behöver i ett skede när jag själv försöker staka ut rätt väg i min framtida karriär. 

Landslagsuttagningen är det senaste i raden av erkännanden för Joel Granfors, som nyligen också tilldelades prestigefyllda Rydell Special Award av forne BTCC- och STCC-mästaren Rickard Rydell.

Det svenska racinglandslaget (senior samt junior) består under 2021 av totalt 16 uttagna förare.

- Joel är en förartalang som kan gå väldigt långt, och det han gjorde under 2020 är ett kvitto på det, säger förbundskapten Pier Steffansson. Vi ser fram emot att börja jobba med Joel i landslaget och att vara med och arbeta fram rätt förutsättningar för hans framtida karriär.

Det finns fler förare i landslagstruppen som har fostrats i Formula Nordic och det är: Viktor Andersson, Linus Lundqvist och Alfred Nilsson.