Jonathan Engström klar för ytterligare ett år i Formula Nordic

2023-04-08
Bengt-Åce Gustavsson
Bilsportgalan ELMIA

Jonathan Engström kommer fortsätta satsningen i Formula Nordic tillsammans med Åke Jansson och målsättningen är glasklar; att vinna Junior SM.

-Det är många duktiga förare och team i år och det är enormt kul att klassen växt så enormt. Blir spännande att få tävla mot Danska Formel 4 serien under tre deltävlingar. Det är en tuff målsättning men jag känner att vi har alla möjligheter att köra för segrar och JSM, säger Engström.

Efter ett lyckat debutår satsar teamet på att fortsätta där de avslutade säsongen 2022 med seger på Mantorp Park i finalen.

-Jag försöker ta till mig allt jag lärt mig under 2022 och utveckla mig själv ännu mer på alla plan både körmässigt, taktiskt och fysiskt, säger Engström.

Jonathan Engström kommer under 2023 dubblera Formula Nordic med NXT GEN CUP som är världspremiär för 100% elektrisk racing som kommer köras nationellt i JSM-status.

-Det kommer bli en fantastisk utmanande säsong med Formelbil och elektrisk Touringbil, två skilda världar i hur bilarna beter sig och hur man kör, bakhjulsdrift kontra framhjulsdriven elbil, kommer bli väldigt spännande. Vi har en väldig tur att ingen serie krockar med varandra, det är bara en gång det blir lite tight med Skellefteå på en fredag och Rudskogen på lördag och söndag men det kommer gå.

Just nu står vi på Bilsport Custom Motor Show i Elmia, Jönköping och representerar Formula Nordic tillsammans med Svenska Bilsportförbundet i monter B06:92. Kom gärna förbi och hälsa på oss, avslutar Engström.

Det var många som ville titta närmare på formelbilen.