Juniormästaren Oliver Söderström klar för STCC-guldjakt med Lestrup Racing Team

2022-03-08
Bengt-Åce Gustavsson
Oliver Söderström, regerande juniormästare i STCC. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Regerande juniormästaren Oliver Söderström är tillbaka med Lestrup Racing Team och har satt siktet högt inför årets STCC TCR Scandinavia-säsong.

– Jag siktar på titeln, det är det logiska steget framåt för mig och teamet, säger Oliver Söderström.

– Vi hade en blandad säsong förra året, men det ser jag som något positivt då vi vet var vi behöver förbättra oss. Jag känner mig oerhört motiverad och jag vet att vi har pusselbitarna på plats för att utmana om titeln på en ny nivå.

23-åringen har stadigt klättrat i resultatlistorna efter en elfteplats i sin debutsäsong, femteplats 2020 och fjärde plats förra året.

– Oliver kröner vårt stärkta program för 2022-säsongen och hela teamet är precis lika taggade som honom i att ta oss an kampen om STCC-guldet i år, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

– Vi är väldigt nöjda över vår line-up där Oliver ansluter Andreas Bäckman, och vi vet att vi har en av de starkaste uppställningarna i STCC 2022. Och det kommer att behövas då vi möter ett riktigt starkt startfält.

Oliver Söderström, som tog Formula Renault NEZ-titeln 2016 (Formula Nordic), ansluter nya teamkollegan Andreas Bäckman och duon kommer att köra två helt nya TCR-bilar från en tillverkare som teamet ej avslöjat ännu.

– Den nya bilen är en riktigt boost för oss då vi hade det tufft på en del områden med vår gamla bil, säger Oliver Söderström.

– En ny bil innebär självklart nya utmaningar, men vi hade det tufft i kvalet och på raksträckorna förra året, något som vi inte borde ha i år. Jag ser verkligen fram emot när vi avslöjar den nya bilen.