Linus Granfors i Formel 4-test i England

2023-10-25
Bengt-Åce Gustavsson
JSM-vinnaren och Formula Nordic-mästaren Linus Granfors har genomfört sitt första formelbilstest i England när arbetet inför racingsäsongen 2024 nu trappas upp. 
 
16-årige Granfors deltog i ett test för det brittiska Formel 4-mästerskapet på Snetterton-banan utanför Norwich på tisdagen, och fann sig snabbt till rätta med dagens bästa tid under regntunga skyar.    
 
- Det har varit en intressant dag och det har gått väldigt bra, säger Linus Granfors. Det var lite lurigt i början av dagen när det var som blötast och jag dessutom aldrig hade kört banan, men ju längre det gick desto mer kom jag in i det. Bilen är snabbare och mer avancerad än Formula Nordic, och framför allt har den en turbomotor som kräver lite anpassning, men på det stora hela var det inget jättesteg. Det var ungefär som förväntat.
 
Testet ägde rum för det välrenommerade Fortec-stallet – samma team som storebror Joel tävlade för under två säsonger i just England 2021-2022.
 
- Jag har varit här i England i två år med Joel tidigare, så jag känner ju till teamet och människorna här, fortsätter Linus Granfors. Det har underlättat processen lite. Samtidigt är det ändå många nya intryck en sådan här dag, ett nytt språk att jobba på, ny bana, och så vidare. Jag vill verkligen tacka Fortec för den här möjligheten.
 
Fortec är ett av Englands mest meriterade racingteam och har slussat namn som Juan Pablo Montoya, Charles Leclerc, Daniel Ricciardo och svenske INDYCAR-stjärnan Marcus Ericsson vidare i karriären.  
 
- Det var fantastiskt att ha familjen Granfors med oss igen, kommenterar teamchefen Oliver Dutton. Linus imponerar verkligen och var snabb direkt här i regnet, precis som vi väntat oss. Han är uppenbarligen ännu en talangfull Granforsare!
 
Linus Granfors har i dagsläget ingenting klart för säsongen 2024. Arbetet fortsätter med att planera Eskilstuna-sonens nästa steg i karriären.

Kolla gärna in Linus Granfors nya hemsida på www.linusgranfors.com.