Linus Granfors inleder jakten på JSM-guld i Formula Nordic

2023-05-05
Bengt-Åce Gustavsson
Eskilstuna-föraren Linus Granfors är redo att ta sig an sin andra säsong i den svenska formelbilsserien Formula Nordic, som inleds till helgen på anrika Mantorp Park. 

Formula Nordic, som innehar officiell JSM-status i banracing från Svenska Bilsportförbundet, har vuxit under vintern och har inför 2023 faktiskt nått rekordnivåer. Med 13 föranmälda förare går mästerskapet mot sitt största startfält någonsin i klassens precis tioåriga historia; och Linus Granfors - lillebror till 2020 års mästare Joel Granfors - välkomnar den utökade konkurrensen. 
 
- Det är superkul att mästerskapet vuxit så pass mycket inför i år, säger Linus Granfors. Det gynnas vi alla av. Man tvingas pressa sig hårdare och det finns fler att jämföra sig med, så det är bara positivt. Det kommer vara väldigt utvecklande inför framtiden. Det är många om budet och jag vet att det inte blir lätt, men jag har ändå ett väldigt klart mål den här säsongen: jag kör för titeln.

15-årige Granfors har skäl att sikta högt. Under försäsongens tester har han hållit sig regelbundet högst upp i resultatlistan, och på det senaste testet - på just premiärarenan Mantorp Park - satte han dessutom nytt inofficiellt banrekord (officiella rekord kan bara sättas under race).

- Det var riktigt bra förutsättningar den dagen, så man får ta det med en nypa salt, men det var likväl det snabbaste varvet någon någonsin gjort på Mantorp i Formula Nordic, fortsätter Linus Granfors. Jag känner verkligen att jag har tagit ett nytt steg i min körning. Testerna har gått i princip perfekt, men det är nu det gäller och man vet aldrig riktigt var man står förrän det blir race. Det är spännande!  

Årets Formula Nordic-säsong består av totalt sex deltävlingar; fyra i Sverige, en i Norge, och en i Danmark. Helgens premiär på Mantorp Park utspelar sig över lördag-söndag och omfattar ett testpass, ett kval och tre race.


TIDSSCHEMA

Formula Nordic | Deltävling 1
Mantorp Park
  Lördag 6 maj
Test: 09.00-09.30
Kval: 11.30-11.50
Race 1: 14.05

Söndag 7 maj
Race 2: 10.15
Race 3: 14.05


FÖLJ HELGENS TÄVLINGAR
➡️ www.formulanordic.se
⏱️ www.raceresults.se