Linus Granfors upp i mästerskapsledning med dubbelseger på Silverstone

2024-04-29
Bengt-Åce Gustavsson

Linus Granfors övertog totalledningen i den brittiska formelbilsserien GB4 med en eftertrycklig dubbelseger på klassiska Silverstone i helgen.
 
16-årige Granfors dominerade båda helgens två race i stor stil, och har nu tagit tre raka segrar i mästerskapet efter premiärtriumfen på Oulton Park under påsken.
 
Granfors vann det första racet efter en vågad omkörning i den beryktade Maggotts-sektionen på Silverstone-banan, och underströk dessutom sin fart med loppets snabbaste varv. Han upprepade sedan bedriften i Race 2 där han tog ledningen på första varvet och sedan vann med över sju sekunder.

Därmed går den svenske Fortec-föraren nu upp i ledning i GB4-sammandraget. 
 
- En fantastisk helg, säger Linus Granfors. Jag hade en bra känsla inför Silverstone och den visade sig verkligen stämma. Vi har haft grym fart både på torrt och regn och att få vinna båda racen den här helgen är förstås ett drömresultat. 
 
Segrarna på Silverstone kom under en helg då storebror Joel Granfors - själv en tvåfaldig racevinnare på den världskända F1-banan - var på plats för att stötta lillbrorsan.
 
- Det är extra kul att få göra en sådan här helg när Joel och resten av familjen är på plats, avslutar Linus Granfors. Han har gjort den här resan innan mig och själv gjort några riktigt fina race här på Silverstone, så det har varit värdefullt att få hans stöd. En helg jag nog aldrig kommer glömma!
 
Ett tredje race var också tänkt att köras under helgen, men det fick ställas in på grund av omfattande regn.

Nästa GB4-deltävling avgörs på Donington Park den 25-26 maj. Linus Granfors leder nu mästerskapet på 134 poäng, 14 före britten Harry Burgoyne.