Linus Lundqvist tillbaka på banan – klar för INDYCAR-test med Rahal Letterman Lanigan Racing

2023-03-29
Bengt-Åce Gustavsson
Regerande Indy Lights-mästaren Linus Lundqvist kommer äntligen återvända till rampljuset när han genomför ett efterlängtat NTT INDYCAR SERIES-test med Rahal Letterman Lanigan Racing i nästa vecka. 
 
Lundqvist kommer att testa för det anrika RLL-teamet på Texas Motor Speedway nu på måndag (3 april), dagen efter helgens INDYCAR-race på den ultrasnabba ovalen utanför Dallas.
 
Testet blir Lundqvists andra någonsin i INDYCAR – han testdebuterade 2021 för Andretti Autosport på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway – och hans första på en oval.
 
- Det är svårt att beskriva hur taggad jag är på det här testet, säger Linus Lundqvist. Det har tagit lite tid, men vi har jobbat så hårt hela vintern för att få till en sådan här möjlighet. Jag vill tacka Bobby Rahal och hans team för att jag nu får en dag i bilen, och en chans att visa vad jag kan. Jag ser också fram emot att äntligen få köra en IndyCar på en oval, och dessutom en av de absolut snabbaste på kalendern. Det kommer bli en magisk dag!
 
Lundqvist, som fyllde 24 år häromdagen, blev den förste svensken någonsin att ta hem INDYCAR-seriens främsta matarklass Indy Lights (sedermera omdöpt till Indy NXT) när han dominerade mästerskapet förra säsongen.  
 
På det guldkantade CV:t finns också ytterligare tre formelbilstitlar: Formula STCC Nordic (2016), brittiska Formel 3 (2018) och Formula Regional Americas (2020). Ingen annan svensk har tagit fler segrar i internationell bilracing än Linus Lundqvist under de senaste fem åren.
 
- Vi är glada att ha Linus med oss i testet i Texas nästa vecka, säger RLL-grundaren Bobby Rahal. Hans CV talar för sig själv och han har definitivt förtjänat den här chansen efter sin seger i Indy Lights i fjol. Vi kommer att följa hans utveckling noggrant och se till att det här blir ett lyckat test för alla inblandade.
 
Linus Lundqvist kommer att vara på plats på Texas Motor Speedway med RLL under helgens PPG 375, säsongens andra INDYCAR-deltävling, som ett led i förberedelserna inför testet.


Länkar
NTT INDYCAR SERIES
Rahal Letterman Lanigan Racing