Marcus Ericsson tog historisk seger i Indy 500!

2022-05-30
Bengt-Åce Gustavsson

Marcus Ericsson blev historisk när han som blott den andre svensken genom tiderna vann Indy 500. Den ende svensk som har vunnit förut var Kenny Bräck som vann 1999. Det var just Kenny Bräck som fanns med i kulisserna när Marcus gjorde sin vandring mot Formel 1.

Marcus blev ofta hånad och ifrågasatt under sin tid i Formel 1, men han bet ihop och körde undermåliga bilar i fem år utan att klaga. Sedan han kom till Indycar har han gått från klarhet till klarhet. Han tog två segrar i fjol och till i år har han slipat formen på ovalbanorna, där han hade sin svaghet i fjol. Att vinna Indy 500 är det ultimata beviset på att han numera även bemästrar ovalbanor och han leder till och med mästerskapet!

Som grädde på moset körde Felix Rosenqvist in på en hedrande fjärdeplats i loppet.

Som om inte detta vore nog vann Dino Beganovic F3-loppet i Monaco!!!

Dessutom ledde Joel Granfors racet i GB3 i England när han blev avpetad, men han kom tillbaka och tog en tredjeplats i andra racet.

Vi har påpekat det förut och vi säger det igen. Sverige har aldrig haft så många duktiga förare i formelbilar runt om i världen. Gokartungdomarna borde därför stå på kö för att börja köra formelbilsracing, men av någon konstig anledning har vi ännu så länge bara fem förare som har anmält sig till Sveriges enda moderna formelbilsklass, Formula Nordic... Vad väntar ni på? Om NI vill bli en ny Marcus Ericsson eller en ny Felix Rosenqvist, kom och börja kör Formula Nordic NU.