Norske Kartinglöftet Benjamin Fuglesang klar för Formula Nordic debut – kör för NIKA Racing

2022-03-17
Bengt-Åce Gustavsson

Det regerande mästarteamet i Formula Nordic; NIKA Racing, värvar unge Kartingstjärnan Benjamin Fuglesang från Norge för att representera teamets färger i Formula Nordic 2022. Benjamin kommer från en framgångsrik kartingkarriär både med tävlande i Norden och internationellt med stor framgång. Han är även en del av Norges officiella landslag för att representera landet tillsammans med förare som bl a Dennis Hauger som vann FIA F3 förra året och nu kör FIA F2 denna säsong.

  • Jag är riktigt glad över att nu få ta steget upp från Kartingen till Formula Nordic. Jag hade glädjen att prova en sådan bil för några år sedan och vi har sedan dess arbetat med att få till en satsning i just Formula Nordic. Att jag nu även får möjligheten att bli en del av NIKA teamets föraruppställning är något som jag är supertaggad för. De har visat att de är ett av de teamen som har kapacitet att vinna mästerskap och inte minst visade dem det förra året när deras förare William vann mästerskapet med stor marginal. Det kommer naturligtvis att bli en stor utmaning att nu ta klivet upp, men jag känner mig redo. Tillsammans med teamet har vi en gedigen plan på hur vi vill arbeta kring mig och att jag på bästa sätt ska vara så förberedd som möjligt inför premiären, säger Benjamin.
    Efter en framgångsrik kartingkarriär gör nu alltså 15-årige norska föraren Benjamin Fuglesang debut i Formula Nordic denna säsong för att försvara teamets titel från 2021.
  • Vi är mycket glada över att ha Benjamin med i teamet inför kommande säsong. Vi tror oerhört mycket på honom som förare och hans personlighet passar mycket bra in i vårt team. Att han nu tar klivet från kartingen i rätt tid i hans karriär visar bara hur bra Formula Nordic är som instegsklass från kartingen in till banracing. Vi har de senaste åren arbetat med två andra juniorer som gjort samma val att just lämna kartingen i rätt tid; Calle Bergman och William Karlsson var hos oss tidigare och där vi hjälpte dem att utvecklas till de duktiga förare som de är idag och där de nu efter två framgångsrika år i serien kunnat ta klivet ut till andra större klasser som kräver mer av förarna. Första testet för Benjamin kommer ske den 3:e april på Mantorp Park, innan dess kommer vi arbeta hårt tillsammans för att kunna ge Benjamin de bästa förutsättningarna inför årets säsong, säger teamchefen Nicklas Karlsson.