Ny stark INDYCAR-tävling av Linus Lundqvist 

2023-08-28
Bengt-Åce Gustavsson
Brickyard Weekend - INDYCAR - NASCAR

Linus Lundqvist stod för ytterligare en stark insats i NTT INDYCAR SERIES när han – för andra gången på tre race – slog till med snabbaste varv i söndagens ovallopp på World Wide Technology Raceway och på nytt tog målflagg som bäste rookie.
 
Lundqvist, som gjorde sin allra första ovaltävling i INDYCAR-karriären efter tidigare starter på stadsbanan i Nashville och på road course-slingan i Indianapolis, imponerade från första stund i det 28 bilar stora fältet.
 
Tyresö-sonen lyckades köra till sig en 12:e plats på griden till söndagens race efter ett starkt kval, där han med marginal var snabbaste rookie och dessutom lyckades betvinga Meyer Shank Racing-kollegan Helio Castroneves – en erkänd ovalspecialist och fyrfaldig vinnare av klassiska Indy 500.
 
Från sitt utgångsläge i det övre mittfältet gjorde Lundqvist sedan ett stabilt race, och tog till slut målflagg på 18:e plats efter 260 intensiva varv. 24-åringen var återigen bäst i teamet, bäste rookie och satte dessutom – liksom i debuten i Nashville tidigare i månaden – guldkant på resultatet med tävlingens snabbaste varv. 
 
- Det här var en väldigt bra erfarenhet, säger Linus Lundqvist. Ett stabilt race, men också extremt svårt. Jag letade luckor för att ta mig förbi andra bilar, försökte gå högt på yttern, men det var för mycket gummirester där och så fort man lade ett hjul i smutsen var man en passagerare. Det är inte lätt att minimera misstagen i ett så här långt lopp med så små marginaler. 
 
- Farten var det i alla fall inget fel på, och allt som allt är jag jättenöjd även med den här helgen. Det känns som att jag uppnådde allt jag kunde uppnå, och det har varit väldigt lärorikt inför framtiden.