Edward Sander Woldseth bäste poängplockare i Kanonloppet

2019-08-17
Bengt-Åce Gustavsson
Edward Sander Woldseth vann första racet före Charlie Andersen och William Winsth.
Viktor Andersson tog pole.

Det blev en händelserik helg under det legendariska Kanonloppet i Karlskoga. Viktor Andersson inledde helgen med att ta pole före Woldseth och William Winsth. När de stod uppradade för att köra ut till start till det första racet började regnet komma. Teamen väntade in i det sista med att ta beslut om vilka däck de skulle använda och till sist rullade alla ut på slicks, utom nykomlingen Gustav Brandin. Brandin startade sist och valde att chansa på regndäck.

Edward Sander Woldseth vann första racet.
Pallen efter första racet fr v: Charlie Andersen, Edward Sander Woldseth och William Winsth.

Andersson missade något i starten och det blev trångt i första kurvan. Efter en tät fight blev det åter trångt i Tröskurvan på andra varvet också. Andersson fick en knuff och en punktering. Han lyckades ta sig till depån för att byta däcket, men var naturligtvis hopplöst sist. Woldseth övertog ledningen före Charlie Andersen och William Winsth. Regnet duggade hela tiden och det blev mer och mer halt, men alla på slicks tog sig ändå i mål med Woldseth som segrare före Andersen och Winsth. Brandins chansning var optimistisk, men felaktig denna gång. Det var lite för torrt för regndäck och han valde att bryta för att inte bränna sönder däcken totalt. Hade de kört 15 minuter senare hade det varit helt rätt med regndäck!

Viktor Andersson bromsade aningen försent i Trösen...
Edward Sander Woldseth körde upp sig och vann.
Pallen i andra racet, fr v: Charlie Andersen, Edward Sander Woldseth och Gabriel Nord.

Det var blött i asfalten när förarna rullade ut till sitt andra race. Viktor Andersson tog starten från pole, men redan på andra varvet bromsade han på sig och tvingades ta omvägen genom escaperoaden. Woldseth missade starten totalt då han inte hade lagt i någon växel. Han gjorde en strålande uppkörning och vann före Andersen och Gabriel Nord.

Gabriel Nord tog starten från pole och vann sitt första race!
Pallen race tre, fr v: Edward Sander Woldseth, Gabriel Nord och Charlie Andersen.

I det tredje racet startade Nord från pole. Han förvaltade sin poleplats väl och han tog sin första seger i klassen, trots intensiv uppvaktning från Woldseth under större delen av racet. Woldseth kom tvåa och han tog därmed flest poäng av alla under helgen och han övertog ledningen i mästerskapet. Andersen gjorde också sin bästa helg någonsin då han avslutade med en tredjeplats.

De båda debutanterna; Filip Larsson och Gustav Brandin körde bra och de lärde sig massor under helgen och de lovade att komma tillbaka till finalen. Nästa tävling körs på Rudskogen om en månad. Då kommer vi troligen att få se ytterligare en debutant i klassen!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se