På besök hos Team Greenpower

2019-11-29
Bengt-Åce Gustavsson
Besök hos Team Greenpower i Vestby

Team Greenpower är Norges största racingteam. De har valt att satsa på Formula Nordic och de driver även Norges "plantskola" i formelbilsracing som heter Formula Basic. Det är den entusiastiske entreprenören Bård Bergsjö som ligger bakom denna satsning.

Jag tog mig en tur till deras verkstad i Vestby utanför Moss, söder om Oslo. De har köpt ett gammalt bageri där de har både verkstad, kontor och möteslokal. Huset är under renovering och skall byggas om för att kunna användas på bästa sätt i framtiden.

I denna del av verkstaden står Formula Nordic-bilarna

I en del av verkstaden står de fyra Formula Nordic-bilar som de använde under säsongen 2019. De skall plockas ned i vinter för översyn inför nästa säsong. Teamets förhoppning är att alla fyra bilar används även 2020. Håvard Hallerud är den ende föraren som är helt klar med nästa års satsning, men teamet för förhandlingar med flera förare om styrning i de andra bilarna. Dessutom finns det ytterligare tre bilar för uthyrning eller försäljning.

Formula Basic

Några Formula Basic står också beredda i verkstaden och det finns en hel del på lagret också.

Bård Bergsjö

Bård Bergsjö har sitt kontor på övervåningen.

Simulatorrummet

De håller på att bygga upp ett simulatorrum så att folk skall kunna komma hit och öva. Just denna simulator är den som Ferrari-stallet använde 2011!

Marius och Anders

Marius Gjevik är driftsansvarig i verkstaden och när han inte skruvar så sitter han här på kontoret.

Anders Grandahl

Anders Grandahl är teamets "allt-i-allo" och under tävlingarna har vi sett honom i köket... Han sköter det mesta av det administrativa arbetet.

Team Greenpower ser fram emot en ny säsong i Formula Nordic med många nya förare!

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se