Dubbelseger till Daniel Varverud efter en spännande premiär i Anderstorp

2024-05-03
Bengt-Åce Gustavsson
Albin Stureson tog pole i sin debuttävling i Formula Nordic.

Formula Nordic körde årets första tävling på GP-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp. Debutanten Albin Stureson tog pole med dryga sekunden före Daniel Varverud. Namnet Stureson är vida känt i racingkretsar då både hans far Johan och hans farfar Per har ett gediget förflutet inom racingen.

Tre generationer Stureson; Johan, Albin och Per. En riktigt entusiastisk racingfamilj.

Stureson tog hand om ledningen och han ledde komfortabelt de första sju varven, men på det åttonde varvet tappade han ett hjul och tvingades parkera. Varverud övertog ledningen, men tyvärr tog det så lång tid att bärga bilen så att racet fick avslutas bakom säkerhetsbilen. Peder Saltvedt kom tvåa före Robin Hafström, Andreas Aichhorn, Joannis Matentzoglou och Viktor Molander.

Albin Stureson tog ledningen från pole i första racet.
Daniel Varverud vann årets första race i Anderstorp.
Daniel Varverud vann det första racet före Peder Saltvedt och Robin Hafström.

Det var omvänd startordning i andra racet med Matentzoglou i pole före Aichhorn, Hafström och Saltvedt. Matentzoglou fick till en kanonstart och fick en rejäl lucka ned för den långa flygrakan. Men han blev lite för optimistisk och bromsade för sent och tappade hela fältet förbi sig innan han kom igång igen. Aichhorn övertog ledningen och han ledde i fem varv, medan det var otrolig tät kamp bakom honom. När tätklungan närmade sig Hansenkurvan, på det sjätte varvet, bromsade Stureson aningen för sent och stötte till Aichhorn, som snurrade av vägen och han drog med sig Stureson i fallet.

Joannis Matentzoglou tog starten i andra racet.
Andreas Aichhorn ledde några varv under andra racet.

Ännu en gång tog bärgningen så lång tid att de tvingades avsluta racet bakom säkerhetsbilen. Varverud tog sin andra seger för dagen före Hafström, Saltvedt, Matentzoglou och Molander.

Daniel Varverud vann det andra racet.
Daniel Varverud vann även det andra racet, nu före Robin Hafström och Peder Saltvedt.

Nästa tävling körs första helgen i juni på Gelleråsen Arena. Då ansluter några nya förare i Formula Nordic plus att danska Nordic 4 kommer på besök. Precis som i fjol kommer vi att få se ett ordentligt stort startfält igen!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se