Positivt möte i Katrineholm

2019-11-02
Bengt-Åce Gustavsson

NIKA Racing bjöd in till ett möte om Formula Nordic i Katrineholm. Det var ett mycket positivt möte där några intresserade pappor fick svar på sina frågor om Formula Nordic.

De var överens om att det måste informeras bättre i kartleden om hur man tar sig över till racingvärlden i allmänhet och till Formula Nordic i synnerhet. Den nya klassen Aquila har fungerat som en brygga där kartförarna kan börja köra redan från de är 13 år gamla, för att sedan gå över till Formula Nordic när de är 14 eller 15 år. Det blir en mjukstart in i racingen, vilket kan passa bra om man tycker att steget blir för stort med en gång.

Det gäller också att ta död på myten att det kostar massvis med pengar att köra racing. För dem som satsar på kart på hög nivå upptäcker alla att det faktiskt kostar mindre att gå över till racingen, i alla fall om man väljer Aquila och/eller Formula Nordic.

Det diskuterades också möjligheterna för dem som inte har egna team. Det finns redan i dag möjligheter att få hjälp att driva en bil genom flera befintliga team i klassen och fler team verkar vara på väg in.

Sedan säsongen slutade har redan 14 olika förare provkört Formula Nordic och inför testet på Rudskogen nu på måndag är det 16 förare anmälda!

Det verkar som om vi kommer att få se en betydligt större klass nästa år.

Om ni har frågor, tveka inte att höra av er till Bengt-Åce Gustavsson (0703-409300) eller Dick Jönsson Wigroth( 0708-130592).