Prefinal för Formula Nordic

2020-09-30
Bengt-Åce Gustavsson
Granfors kommer att bli jagad även på Mantorp.

Det har varit en intensiv säsong för ungdomarna i Formula Nordic. Säsongen inleddes i Falkenberg i juli och där var Håvard Hallerud den klart starkaste föraren med två segrar. I tredje racet brast en bult i bakvagnen och han tvingades bryta. I Karlskoga tog Hallerud pole, men vid efterbesiktningen visade det sig att en bärarm var felmonterad efter olyckan i Falkenberg och Hallerud fick starta sist i alla racen. Det var i stället debutanten Joel Granfors som slog alla med häpnad genom att han vann de två första racen under helgen. I Skellefteå gjorde Granfors en historisk insats när han vann alla tre racen! I Anderstorp blev det upp och nedvända världen med tre olika vinnare i William Winsth, Charlie Andersen och Granfors. Under året har även Philip Victorsson och Calle Bergman tagit var sin seger.

Nivån på årets Formula Nordic är väldigt hög. Ungdomarna har presterat otroligt fina race och vi har fått se många omkörningar. Det är också rekordjämnt i tabellen. Det är långt ifrån avgjort vem som skall vinna. Först skall man köra två race på Mantorp och två på Ring Knutstorp. Det är 110 poäng kvar att köra om. Joel Granfors leder mästerskapet, trots att han inte var med under premiärhelgen. Han har 187 poäng. William Winsth ligger tvåa med 172 poäng, Philip Victorsson är trea med 168 poäng och Håvard Hallerud är fyra med 159 poäng.

Vi kan alltså se fram emot en ny spännande helg på Mantorp Park och vi får även se en ny förare i klassen i Isak Sjökvist. Tio bilar kommer att stå på startlinjen på lördag. Vem skall ta segrarna?

Bengt-Åce Gustavsson