Prins Carl Philips Racing Pokal

2019-10-08
Bengt-Åce Gustavsson
Prinspokalen i Karlskoga fr v: Wilgot Edqvist, Charlie Andersen, Patrick Rundquist, Carl Philip Bernadotte, Max Lindén, Felix Jansson och Peter Ernholm.

Prins Carl Philips Racing Pokal är ett pris som instiftades av Prins Carl Philip 2013. Priset avser att stödja svensk motorsportungdom.

– Tävlingen är till för att hjälpa alla duktiga ungdomar vidare i deras racingkarriärer. Eftersom jag själv började med motorsport i relativt hög ålder förstår jag hur betydelsefullt det är att få möjlighet att börja träna och tävla redan som ung, säger Prins Carl Philip, som med sitt engagemang, och genom sin tävling, vill ge tillbaka och bidra till svensk motorsports fortsatta utveckling.

– Det är glädjande att så många unga talanger är engagerade i svensk motorsport. Det är helt avgörande för sportens framtid att vi kan attrahera fler att satsa på en karriär inom rally och racing. Vi är glada att KAK kan vara med och bidra till detta, säger KAK:s generalsekreterare, Wilhelm Douglas.

 I år var det alltså sjunde upplagan och som vanligt fick pristagarna chansen att provköra racingbilar på Gelleråsen Arena. De fick prova både Formula Nordic och Ginetta. Vi har genom åren sett att en del förare har valt att satsa på just Formula Nordic efter dessa provkörningar, varför det är väldigt värdefullt för klassen att vi får vara med på detta arrangemang år efter år.

Formula Nordic är på uppgång. Vi hade fler tävlande i år än i fjol och allt pekar på att vi kommer att se ännu fler förare på startlinjen nästa år. De två dagarnas tester i Karlskoga skapade många positiva intryck. Vi kommer inom kort att presentera en kalender för nästa år.

Max Lindén levererade det bredaste smilet efter sin provkörning av Formula Nordic.
Max Lindén är ute på sin provrunda.
Vår nye förbundskapten Pier Steffansson fanns på plats och övervakade ungdomarna båda dagarna i Karlskoga.