Race i Midnattssol

2019-06-11
Bengt-Åce Gustavsson
Programmet från Midnattsloppet 1969 i Skellefteå.

Till helgen körs Midnattssolsloppet i Skellefteå för första gången på 50 år!

För 50 år sedan körde man på Falkmarks flygfältsbana under pingsthelgen. De hade en formelklass den gången och det var Formel Vee. Hemmaföraren Anders Burlin vann före klubbkompisen Per-Olov Boström och göteborgaren Bertil Roos (som senare körde en tävling i Formel 1). Boström och Roos körde bilmärket RPB, som tillverkades i Burträsk, inte långt från Skellefteå.

Till helgen inviger man den nya banan i Fällfors, några mil norr om Skellefteå. Nu är det en permanent bana, som tillika blir Sveriges längsta bana med sina 4200 meter!

Edward Sander Woldseth leder Formula Nordic inför helgens tävling före Viktor Andersson och William Winsth.

Återigen finns det en formelbilsklass representerad och det är Formula Nordic. Efter tre deltävlingar leder norrmannen Edward Sander Woldseth före Viktor Andersson och William Winsth. Till helgen skall de för första gången köra tre race under en tävlingshelg och det är därför många poäng att tävla om.

I klassen tävlar man både om ett NEZ-mästerskap samt om JSM. Klassen har fått en nystart efter STCC-konkursen och intresset ökar. Det är kul att klassen får vara med och visa upp sig i Skellefteå och till nästa år kommer vi säkert att få se en ökning av antal deltagare i klassen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.formulanordic.se

Till helgen får formelbilarna sträcka ut på Sveriges längsta raksträcka i Skellefteå!