RPC Motorsport

2024-05-29
Bengt-Åce Gustavsson
Flame Airikkala är redo för sin tävlingsdebut i Sverige i Formula Nordic.

Det norska teamet RPC Motorsport saknades vid premiären i Anderstorp, men till helgens tävling på Gelleråsen Arena kommer man med två bilar till start.

Vid testkörningen på Gelleråsen i våras kom det en ung tjej från England och hon blev så biten att hon har skrivit kontrakt med teamet att köra en av deras bilar under årets säsong. Hon heter Flame Airikkala och hennes farfar var finsk rallymästare och han tävlade flitigt i rally-VM. Flame körde Ford Fiesta Cup i England i fjol och hon gjorde ett test i F4 i England, men fastnade sedan för den svenska serien Formula Nordic.

Birk August Larsen har sett fram emot årets första tävling i Formula Nordic.

Den andre föraren är Birk August Larsen som fostrats i Formula Basic i Norge. Han fick känna på hetluften i Formula Nordic redan i fjol då han debuterade i finalen på Jyllandsringen. Det gjorde att han vet vad det handlar om och han ser mycket fram emot att få köra årets första race i klassen. Birk är son till Dan René Larsen som är teamchef för RPC Motorsport. De har fler bilar i teamet som står redo och det finns ytterligare ett par förare som har visat intresse för dessa. Vi får se om teamet utökas under säsongen.

Helgens tävling körs tillsammans med danska klassen Nordic 4, som är nästan samma bilar som Formula Nordic. Detta samarbete inleddes redan i fjol och det var mycket lyckat. Helgens tävling är den första av tre gemensamma tävlingar i år.

Precis som vid premiären går det att följa helgens tävlingar live via vår youtubekanal: https://www.youtube.com/@FormulaNordic/streams

Precis som i fjol kommer vi att få se drygt 20 formelbilar på startlinjen på Gelleråsen Arena.