Succé för NXT Gen Cup med Formula Nordicförare i topp

2023-07-10
Bengt-Åce Gustavsson
#8 Elias Adestam tog den historiska första segern i NXT Gen Cup vid Västkustloppet i Falkenberg före #3 Linus Granfors och #26 Oscar Pedersen.

I helgen kördes Västkustloppet i Falkenberg, som firade 70-årsjubileum för tävlingen.

Det var världspremiär för NXT Gen Cup, Sveriges första klass för helelektriska bilar i form av Mini Coopers. 18 bilar stod på startlinjen som innehöll förare från USA, Nederländerna, Tjeckien, Storbritannien och naturligtvis Sverige. Alla som kör är juniorer. Fyra av förarna har bakgrund från Formula Nordic. Elias Adestam var en av dem och han tog pole i kvalet. Vi fick se ett spännande race med många omkörningar. Adestam var först över mållinjen före Linus Granfors och Oscar Pedersen, alla tre förarna kommer från Formula Nordic där Granfors redan tagit JSM-guldet. Jonathan Engström kom på 14:e plats.

I det andra racet vände man på de åtta första förarna. Det blev ett nytt spännande race där Pedersen återigen lyckades ta tredjeplatsen. Granfors slutade fyra, Engström sjua och Adestam 15:e efter en bestraffning. I NXT Gen-mästerskapet ligger Granfors tvåa efter den första tävlingshelgen, Pedersen är trea och Adestam femma.

På tal om framgångsrika förare från Formula Nordic, William Siverholm har vunnit samtliga åtta race som har körts i år i klassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Detta är ännu en gång ett kvitto på vilken fantastiskt bra utbildning det ger att köra Formula Nordic, klassen som formar framtidens racingstjärnor!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

William Siverholm har varit överlägset bäst i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i år.