Svenske Mästaren Robert Dahlgren

2019-11-11
Bengt-Åce Gustavsson
Robert Dahlgren vann TCR-SM 2019

Norrlänningen Robert Dahlgren debuterade i Formel Ford 1997 och kom trea i JSM redan första säsongen! 1998 vann han Scandinavian Open Masters och Nordiska Mästerskapen i Formel Ford. Robert fortsatte sedan med Formel Ford i England. Han kom tvåa i EM 2000. Han vann engelska mästerskapet i Formel Ford 2001 som den förste privatföraren någonsin! 

Efter tre år i F3 i England blev Robert hemplockad till Sverige av Volvo som ville att han skulle köra STCC. Debuten 2004 kunde inte ha slutat bättre, för han vann sin första tävling i STCC! Robert har sedan dess tillhört eliten i STCC och han har plockat många medaljer, men det skulle dröja ända till 2017 innan han äntligen tog första guldet i STCC. Robert är fortfarande aktiv som förare och vann så sent som i år SM för andra gången i standardbil.

Vad gör du idag? 

Idag tävlar jag för PWR i TCR.

Vad har motorsporten betytt för dig? 

Motorsporten har och är en otroligt stor del av mitt liv. Jag känner mig lyckligt lottad att jag kan leva på min sport och samtidigt göra det jag älskar.

Vad är det bästa med att köra formelbil och varför skall en ung förare idag välja att köra Formula Nordic?

Det bästa med formelbil är att det sätter grunden för vad du än skall göra inom motorsport i framtiden. Svensk motorsport håller hög internationell klass och med tanke på grunderna man sätter för framtiden så känns Formula Nordic som det självklara valet i mina ögon.