Tät och spännande racing på Ljungbyhed

2024-06-29
Bengt-Åce Gustavsson
Starten av första racet på Ljungbyhed.

Enzo Hallman debuterade i Formula Nordic vid förra tävlingen i Karlskoga, nu inledde han helgen med att ta pole!

Det hade regnat innan kvalet och banan var våt när förarna rullade ut på banan, men regnet hade slutat och det började så sakteliga torka upp. Förarna förbättrade tiderna hela tiden och det blev många ledarskiften. Hallman spelade sina kort rätt och kunde till sist sätta den snabbaste tiden, endast tre tusendelar före Birk August Larsen!

Mästerskapsledaren Daniel Varverud var trea före Albin Stureson, Peder Saltvedt och Robin Hafström. Andreas Aichhorn och Viktor Molander chansade på slicks, men banan hann inte torka upp tillräckligt snabbt. Det hade kunnat bli succé, men i stället hamnade de bak i fältet…

I starten av det första racet var Larsen mest bestämd. Han gick på yttern och rundade Hallman genom första kurvan och tog ledningen. Larsen ledde i tre varv, men på fjärde varvet kanade han på en oljefläck, stötte ihop med Hallman och tvingades bryta. Hallman övertog ledningen, men jagades intensivt av Varverud hela racet igenom. Varverud bromsade senare en gång på långa rakan, men då tvingades han ta en omväg på gräset. Hallman vann racet före Varverud. Stureson tog tredjeplatsen, trots tidsstraff för tjuvstart.

Birk August Larsen i ledningen efter första varvet.
Enzo Hallman vann första racet före Daniel Varverud.
Enzo Hallman vann första racet före Daniel Varverud och Albin Stureson.

I det andra racet startade Robin Hafström i pole, tack vare den omvända startordningen. Återigen var Larsen på hugget och han körde snabbt upp sig till ledning. Fältet var tätt samlat och vi fick se många omkörningar. Hallman och Varverud ville också upp genom fältet och det blev lite trångt ibland. Larsen fick en liten knuff och tappade flera placeringar. Hallman och Varverud tampades om ledningen, men så kom Hallman lite för långt ut på kerbsen och snurrade. Varverud tog segern till sist före Peder Saltvedt, Stureson, Hafström, Hallman, Aichhorn, Larsen, Philip Engbaek och Molander.

#61 Robin Hafström tog starten i andra racet före #48 Peder Saltvedt.
Birk August Larsen har övertagit ledningen.
Daniel Varverud tog segern i andra racet.
Daniel Varverud vann andra racet före Peder Saltvedt och Albin Stureson.

Varverud leder JSM på 148 poäng. Stureson är tvåa på 106 p. Hafström är trea på 98p.

Nästa tävling körs redan om två veckor i Falkenberg. Det är sommarens stora tävling Västkustloppet och då kör Formula Nordic tillsammans med danska Nordic 4.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se