Test Tuesday

2019-02-12
Bengt-Åce Gustavsson

Folk frågar om vilka möjligheter det finns att testa sin bil före och under racingsäsongen. Detta är inte helt enkelt att få reda på... Jag har mailat till samtliga banor och frågat om möjligheterna. Bäst just nu ser det ut på Mantorp som anordnar "Test Tuesday". Se mera information här:

Jag har fått svar från Anderstorp nu; de har två kvällsträningar att erbjuda: 16:e maj och 22:a augusti. Jag pratade med Gelleråsen Area, som brukar anordna onsdagsträningar, men fick till svar att eftersom det är allt färre som använder dessa onsdagsträningar kommer de att dra ned på antalet dagar i år. Dessutom brukar det vara svårt för formelbilar att få träna på dessa dagar då det är för få som dyker upp. Deras tips var att man kontaktar banan direkt och hör om det finns några "håltimmar" i den ordinarie verksamheten (på vardagar). Då finns det möjlighet att få till någon timme här och där.

Falkenberg hade inte gjort klart sin kalender ännu. Ring Knutstorp har inte svarat på mitt mail ännu. Skellefteå blir speciellt, eftersom det är en ny bana. Det har lovat att det kommer att beredas mycket tid för träning dagarna innan tävlingen, så sätt gärna av en hel semestervecka när ni skall åka dit...