WestCoast Racing satsar med trebilsteam i Formula Nordic

2021-05-14
Bengt-Åce Gustavsson
WestCoast Racings laguppställning 2021

Ny säsong och ny satsning med tre bilar i Formula Nordic för WestCoast Racing 2021. Teamet fortsätter sin satsning att erbjuda ambitiösa juniorer en högklassig plattform att bygga sin motorsportkarriär.
Philip Victorsson, 15 år från Frillesås, fjolårets trea och race vinnare, startar sin andra säsong med WestCoast Racing som en av favoriterna till mästerskapet. Som teamkamrater får han två debutanter från karting, Wilmer Wallenstam, 14 år från Göteborg och Emma Wigroth, 16 år från Halmstad.  

“WestCoast Racing har två nya förare i Wilmer och Emma som valt att ta steget till Formula Nordic. Precis som tidigare år ska det bli spännande att få vara en del i deras utveckling och karriär.” säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth om teamets nytillskott.
“Philip Victorsson gör sitt andra år i klassen och vår förhoppning är att ha Philip med långt fram i mästerskapet”, avslutar Dick om teamets föraruppställning i 2021 års mästerskap.

Formula Nordic kommer efter tester på Mantorp Park, Gelleråsen, Falkenberg och senare Ring Knutstorp i Skåne att göra sin säsongspremiär premiär 18-19 juni på Drivecenter Arena i Fällfors utanför Skellefteå. 

“Vi har en bra stämning i Formula Nordic. Vi ser klassen växa med flera debutanter i år och ett startfält på 10-15 bilar”, säger Dick som promotor för klassen.

Tävlingskalendern för Formula Nordic 2021 har 7 deltävlingar med final på Ring Knutstorp 8-9 oktober. 

Tävlingskalender Formula Nordic 2021
18-19 Juni Drivecenter Arena
9-11 Juli Falkenberg
20-22 Augusti Gelleråsen Arena
4-5 September Scandinavian Raceway
17-18 September Rudskogen
1-3 Oktober Mantorp Park
8-9 Oktober Ring Knutstorp

Philip Victorsson
Wilmer Wallenstam
Emma Wigroth