William Karlsson har chansen att säkra SM-titeln

2021-10-01
Bengt-Åce Gustavsson

I helgen kan William Karlsson, 15 år från Katrineholm, säkra JSM-titeln i Formula Nordic när årets näst sista deltävling körs på Mantorp Park men det är ingenting som han funderar över. Den här racehelgen är en racehelg som alla andra.

  • Jag tar en tävling i taget och fokuserar på vad jag behöver göra för att vara med i toppen, säger William. Kan vi säkra mästerskapet som en konsekvens av det så är det en bonus men det är ingenting jag tänker på. Allt kan hända i racing och jag tar aldrig ut något i förskott.

Det var i fjol William gjorde sin debut i Formula Nordic. Då slutade han trea i mästerskapet. I år har han byggt upp en massiv ledning i mästerskapet efter sju segrar och tre andraplatser. Avståndet till tvåan i tabellen är 98 poäng med 110 poäng kvar att köra om. 

  • Så här långt har det varit en fantastisk säsong, jag har lärt mig att vinna och leverera resultat på en stabil och hög nivå. Jag ska fortsätta att bygga vidare på det.

Formula Nordic är Sveriges främsta formelbilsklass. Sedan 2013 har den fostrat många förartalanger som med tiden har etablerat sig i racingeliten både nationellt och internationellt. Klassen är det perfekta insteget för unga talanger som vill följa i Marcus Ericsson och Felix Rosenqvists spår till Formel 1 och IndyCar. Mästerskapssegraren i Formula Nordic från 2016, Linus Lundqvist, knackar nu på dörren till IndyCar.  

  • Att vinna Formula Nordic har varit mitt mål för i år, det ger en bra skjuts i racingkarriären, säger William. Vi är nära, men det skjuter ingen hare. Det är fortfarande resultat som krävs innan det är klart och det ska vi försöka leverera i helgen.