William Karlsson klar för F4

2022-03-04
Bengt-Åce Gustavsson
William Karlsson, Foto: NIKA Racing

Den regerande svenske juniormästaren i Formula Nordic, William Karlsson är nu klar för det österrikiska Formel 4-teamet Renauer Motorsport. William kommer att delta i den nya ACCR Formula 4-serien där han kommer att få köra den senaste generationens F4-bil, Tatuus T-021.

  • Jag är supertaggad att få bli en del av Renauer Motorsport och få köra den senaste generationens Formel 4-bil. Det kommer att bli en stor utmaning att tävla i ACCR F4 men det är något jag är redo att ta mig an. Jag är väl förberedd och kommer att göra mitt bästa, säger William.

Efter en framgångsrik kartingkarriär gjorde den 16-årige Katrineholmsföraren debut i Formula Nordic 2020. Han visade direkt klass genom att bli trea och i fjol tog han hem titeln efter sju segrar, tre pole positions och tolv pallplatser.

  • Vi är mycket glada över att ha med William ombord i teamet, han har redan visat sin kapacitet som förare i Formula Nordic. Vi kommer nu att jobba nära tillsammans för att kunna ge honom de absolut bästa förutsättningarna inför årets säsong, säger teamchefen, Sepp Renuaer.

William kommer redan i år att få bekanta sig med flera F1-banor vilket är viktigt för hans framtida karriär. Säsongen inleds den 8-10/4 i Ungern, på Hungaroring, därefter väntar Red Bull Ring den 3-5/6. Efter det följer besök i Polen, Kroatien, Slovakien och Tjeckien innan det är dags för final på den klassiska Monza-banan utanför Milano, den 28-30/10. För att ge William så mycket körtid som möjligt i sin internationella debutsäsong kommer han även att göra inhopp i de italienska och tyska F4-mästerskapen under säsongen.