William Karlsson vill fortsätta att utvecklas i Formula Nordic 2021

2021-04-15
Bengt-Åce Gustavsson

Förra årets debutant William Karlsson kör vidare i Formula Nordic tillsammans med teamet NIKA och teamkompisen Calle Bergman. Målsättningen med denna säsong är att förbättra och förfina arbetet och resultatet 2021.

- Förra säsongen var min första säsong i formelbil och det var mycket o lära. Även om körningen påminner om kartiningen så var det delar som tog lite tid att ta in och lära, vilket var en utmaning för mig men otroligt roligt. Vi inledde säsongen ganska bra förra året och hade bra fart vilket vi var nöjda med. Vi hade dock lite tekniska problem i mitten av säsongen vilket gjorde att jag tappade värdefulla poäng och halkade efter i tabellen, som var svårt att ta ikapp, men vi gjorde vårt bästa och lyckades vinna och stod på pallen vid flera tillfällen, vi avslutade säsongen starkt, sa William

- Att kunna tävla på denna höga nivå som Formula Nordic levererar med erfarna förare och team på hemmaplan är superkul. Jag hinner med skolan men även ha min familj och vänner nära vilket är viktigt för mig för att jag ska må bra, sa William.

- En viktig del av förberedelserna inför säsongen är träningen, då vi inte kan träna så mycket med själva körningen vintertid så har jag spenderat mycket tid på gymmet, men även mycket tid bakom simulatorn. Vi har även analyserat mycket av den data och film som vi fick från förra årets säsong, vilket gett mig en bredare förståelse. Min pappa Nicklas har varit stor del av detta arbete då han har tävlat själv på hög nivå och har mycket bra information och tips hur man ska agera och kan göra i olika situationer, sa William

- All elitsport kostar pengar och viktigt att vara delaktig i så man kan få de bästa förutsättningarna att lyckas inom sin sport, jag har tillsammans med pappa arbetat oerhört hårt under hösten och våren med budgeten och det har varit lärorikt och samtidigt roligt, sa William.

- Steget från Karting till Formula Nordic är inte så stort som man tror, körningen påminner om varandra och det är en bra serie att utvecklas i. Man kan sköta det på liknande sätt som kartingen med sin familj eller ansluta till ett team som sköter satsningen åt en, sa William.

- Jag ser verkligen fram emot denna säsong, få tävla mot de otroligt duktiga förarna och team från förra året men även de nya som nu kommer in och utmanar, ska bli super kul. Jag hoppas även att vi kan få åka till Rudskogen i Norge denna säsong, den banan ser häftig ut och utmanande så det håller vi tummarna för att vi får genomföra och att pandemin lugnar ner sig, sa William.

Formula Nordic Testdag Mantorp