William Siverholm kör Formula Nordic 2021

2021-03-05
Bengt-Åce Gustavsson

William Siverholm kommer från kartingen där han tillhört eliten i flera år.

I fjol köpte han Victor Anderssons Formula Nordic och körde några träningsdagar, men han ville köra klart fjolårssäsongen i kart innan han tog klivet över till formelbil.

I år är det därmed full satsning på Formula Nordic. – Det skall bli väldigt kul att få köra Formula Nordic i år. Jag har höga förväntningar på klassen och jag längtar tills att säsongen skall dra igång, sa William.

William säger vidare att det blir lite lugnare nu att köra på hemmaplan så han slipper alla resor. Det blir enklare att hålla ihop hela satsningen både när det gäller familj, sponsorer och supporters.

-Jag valde Formula Nordic för jag kände att det var rätt steg i min utveckling som förare och även ekonomiskt. Det ser ut att bli hårt motstånd i klassen, vilket ger en bra utveckling, sa William.

Så fort vädret tillåter kommer William att ta ut bilen och börja köra, under vintern har det blivit mycket fysträning. – Det är viktigt att komma igång så jag får köra så mycket som möjligt, det är en förutsättning för att kunna utvecklas som förare, sa William.

William kommer att köra för sitt eget familjeteam och där saknas det inte erfarenhet, pappa Pierre körde JTCC och mycket långlopp och farfar Tommy har kört i sportvagnsserien i många år. – Vi ser det som en styrka att vi är ett litet familjeteam. Visserligen blir det nytt med en formelbil, men det viktigaste av allt är att vara noggrann, vad du än kör, sa William.

Testdag på Gelleråsen Arena 2020.