William Siverholm tog sin första seger på Mantorp Park och William Karlsson blev mästare

2021-10-04
Bengt-Åce Gustavsson
#55 Philip Victorsson tog ledningen i starten av första racet före #14 William Siverholm och #1 Elias Adestam.

Det var en gråkall racinghelg på Mantorp Park med inslag av regn som bjöds förarna i Formula Nordic.

Kvalet kördes på torrt underlag. William Siverholm satte en bra tid tidigt i passet. Det blev en nervös väntan för de andra förarna förbättrade sig mer och mer och en del satte sitt bästa varv på absolut sista varvet. Det visade sig dock att Siverholms tid stod sig som den bästa. Elias Adestam var tvåa och Philip Victorsson trea.

När de rullade ut till första racet föll regnet. Victorsson gjorde en kanonstart och tog ledningen in i första kurvan. Siverholm låg bakom och pressade honom hela racet, men Victorsson höll undan och vann och höll därmed mästerskapet levande. Siverholm kom tvåa. Adestam hade fullt upp med att freda sig från Håvard Hallerud, men det slutade med att Hallerud snurrade på sista varvet så Adestam tog tredjeplatsen.

Philip Victorsson tag målflaggan före William Siverholm.
Pallen efter första racet med Philip Victorsson som segrare före William Siverholm och Elias Adestam.

Det var torrt när de körde andra racet. Debutanten Jonathan Engström stod i pole. William Karlsson tog starten före Engström och Hallerud. Karlsson fick en lucka till övriga fältet men på tionde varvet brast den bakre hjulupphängningen för Karlsson samtidigt som Emma Wigroth snurrade. Säkerhetsbilen kallades ut medan bilarna flyttades i säkerhet. Adestam anförde klungan när fältet släpptes, men på sista varvet lyckades Siverholm pressa sig förbi och vinna sin första seger i klassen före Adestam och Hallerud.

William Karlsson tog starten i det andra racet.
William Siverholm tog sin första seger i Formula Nordic när han vann det andra heatet.
Pallen efter andra racet med William Siverholm som segrare före Elias Adestam och Håvard Hallerud.
William Siverholm blev helgens bästa poängplockare före Elias Adestam och Philip Victorsson och de fick de fina glasskålarna från Reijmyre Glasbruk.

Trots att Karlsson bröt loppet stod det klart att han hade vunnit JSM, eftersom Victorsson kom i mål först på sjätteplats med motorproblem.

William Karlsson säkrade JSM-guldet redan nu på Mantorp Park.

Det återstår en tävlingshelg av årets säsong, som körs redan nästa helg på Ring Knutstorp. Då skall det avgöras vem som tar silver och brons i JSM.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se