Wilmer Wallenstam satsar på Formula Nordic

2021-08-05
Bengt-Åce Gustavsson
Wilmer Wallenstam

Wilmer började med karting 2015 i klassen Micro. Wilmer körde för Westspeed Racing i Göteborg och lyckades ganska snabbt placera sig. Wilmer gick sedan över till klassen Junior 60 och det var först här som det lossnade på riktigt och dessutom intresset för utlandskörning möjliggjordes genom klassen Mini 60.

I slutet av 2018 fick Wilmer möjlighet att testa för ett italienskt team, Lennox Racing, som då var fabriksteam för OTK och Exprit karts. Detta kändes mest naturligt eftersom Wilmer under hela sin kartingkarriär kört med Kosmic kart, som också är inom OTK familjen. Under hela säsongen 2019 körde Wilmer för Lennox Racing i Europa och det blev således färre tävlingar i Sverige. Tanken var att fortsätta med Lennox Racing under 2020 och Wilmer hann med att göra några testhelger med nya chassit från Charles Leclerc… sedan satte pandemin med Covid-19 stop för den satsningen.

Under 2020 växte i stället intresset för att gå vidare och samtidigt började kompisen Philip Victorsson köra Formula Nordic. Wilmer fick då upp ögon för denna klass och var med vid några enstaka tävlingar tillsammans med sin pappa David Wallenstam, som har ett stort motorintresse.

-Jag fick vara med vid några träningstillfällen tillsammans med Philip och det såg så roligt ut att köra formel och jag kände att det verkligen hade varit kul att testa, säger Wilmer.

Wilmer fick vara med vid ett testtillfälle i samband med licensansökan och det räckte för att vara fast besluten om att satsa på Formula Nordic.

Wilmer kommer under säsongen 2021 köra för WestCoast Racing.

- Det är första säsongen för mig i formelbil och jag kommer direkt från kartingen. Jag har inte hunnit köra så mycket mer än två testdagar och det är ganska stora skillnader på formelbil och karting, så mitt mål är naturligtvis att först lära mig så mycket som möjligt om bilen, dess egenskaper och hur den beter sig på banorna vi kommer köra. Ett annat mål som jag ser fram emot är att köra de banor jag länge drömt om och sett på TV, säger Wilmer.