Yokohama blir ny däckleverantör i Formula Nordic

2020-12-04
Bengt-Åce Gustavsson

Till 2021 kommer Yokohama och Formula Nordic inleda ett nytt samarbete som sträcker sig över tre säsonger, 2021-2023 för Nordens ledande formelbilsklass.

Detta är ett steg i Formula Nordics arbete att bygga en stabil plattform för unga racerförare som siktar på en karriär inom motorsport. Ett arbete som leds av Formula Nordics Dick Jönsson Wigroth:

-“Jag är glad över att vi i Formula Nordic tillsammans med Yokohama har fått till ett långsiktigt samarbete som fokuserar på deltagarna med konkurrenskraftiga priser och bra villkor. Det går helt i linje med den långsiktiga vision vi har med Formula Nordic som plantskola mellan karting och internationell formelbilsracing”, kommenterar Dick det nya samarbetet med Yokohama. 

Göran Bengtsson, General Manager på Yokohama Scandinavia AB om samarbetet med Formula Nordic:

-“Med Formula Nordic träder Yokohama in i formelvärlden för första gången i Sverige. Sedan tidigare är vi leverantör till STCC, V8 Thunder Cars, Time Attack och SSK-Serien när det gäller racing. Vi tillhandahåller även rallydäck för både sommar och vinter med flera SM segrar.

Yokohama har erfarenhet från hela världen när det gäller formelbilar och då kanske främst genom Macau Grand Prix där samtliga använder Yokohama däck sedan många år. Vi känner oss trygga att nu erbjuda Yokohama däck till morgondagens stjärnor även i Sverige och satsar på Svensk Motorsport och levererar rätt däck för rätt pengar till de klasser vi är involverade i.”

Formula Nordic 2021 har 7 planerade tävlingstillfällen med säsongspremiär 7-9 maj på Ring Knutstorp.