Benjamin Fuglesang tog sin första seger i Formula Nordic

2022-09-12
Bengt-Åce Gustavsson
Benjamin Fuglesang tog kommandot i andra racet.

Det blev en spännande helg i Anderstorp för Formula Nordic-förarna med ständigt växlande väder. Förarna startade kvalet med regndäck på en våt, men upptorkande bana. Benjamin Fuglesang var snabbast på regndäck. Linus Granfors var förste föraren som kom in i depån för att byta till slicks, de andra följde snart efter. Redan på sitt första varv var Granfors sekunden snabbare än på regndäck och tiderna fortsatte att falla för alla förarna. Som så många gånger förr var det frågan om vem som kunde tajma att ta målflaggan sist av alla? Det blev Fuglesang som lyckades bäst. Han gick ut på sitt sista flygande varv med några få sekunder till godo på klockan. Tyvärr blev det en kommunikationsmiss från tävlingsledningen som gav kommandot att avbryta Fuglesangs sista flygande varv! Vi kommer aldrig att få reda på vilken tid han kunde ha satt. Tävlingsledningen bad om ursäkt och skyllde på den mänskliga faktorn. Detta innebar att Granfors tog sin andra pole i år. Philip Victorsson var tvåa, Jonathan Engström trea, Fuglesang fyra och Emma Wigroth femma.

Linus Granfors tog pole i kvalet.

Granfors tog ledningen från pole i första racet, men Victorsson gjorde en snygg omkörning på yttern genom kurva två och tre och övertog ledningen. Fuglesang tog sig snabbt upp till andraplatsen och försökte jaga ikapp ledande Victorsson. Han kom närmare och närmare, men så körde han på kerbsen för hårt och skadade bakvagnen. Han hade därför ingen chans att nå Victorsson utan föll därefter bakåt i fältet... Victorsson vann före Granfors och Engström.

#16 Linus Granfors tog starten från pole.
Philip Victorsson övertog ledningen i första racet.
Philip Victorsson vann första racet.
Pallen i första racet fr v: Linus Granfors, Philip Victorsson och Jonathan Engström.

Wigroth startade andra racet från pole. Hon ledde fältet genom första kurvan, sedan fick hon problem med bilen och tappade därigenom hela fältet. Fuglesang övertog ledningen före Victorsson och Granfors. Dessa tre låg tätt tillsammans hela racet igenom. Fuglesang lyckades hålla undan och tog sin första seger före Victorsson och Granfors. Engström kom fyra och Wigroth femma. Redan nästa helg körs nästa race på Rudskogen under Porschefestivalen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Emma Wigroth tog starten från pole i andra racet.
Benjamin Fuglesang tog sin första seger i Formula Nordic.
Pallen efter andra racet fr v: Philip Victorsson, Benjamin Fuglesang och Linus Granfors.