Full pott för William Karlsson i Formula Nordic

2021-07-13
Bengt-Åce Gustavsson
William Karlsson tog starten från pole i första racet och han tog helgens första seger.

Det blev en riktig drömhelg för William Karlsson när Formula Nordic körde årets andra deltävling vid Västkustloppet i Falkenberg. Karlsson blev den förste föraren någonsin att plocka maxpoäng under en helg då han var snabbast i kvalet och han vann alla tre racen. – Detta var min bästa helg i hela mitt liv, sa Karlsson.

Däremot var det inte alls lika säkert vem som skulle ta de andra pallplatserna. I första racet tog Håvard Hallrud hand om andraplatsen, men han tvingades köra väldigt defensivt för att hålla Philip Victorsson bakom sig. Victorsson försökte på alla vis, men kom inte förbi. Efter racet insjuknade tyvärr Victorsson hastigt och missade resten av helgen.

I det andra racet tog Hallerud åter hand om andraplatsen och den här gången lyckades han bygga upp en lucka till Calle Bergman, William Siverholm och Elias Adestam, som kämpade hårt om tredjeplatsen. Det blev dramatik på slutet, för några varv från mål fick Hallerud motorproblem och hans varvtider blev sämre och sämre. Trion bakom honom närmade sig snabbt. På sista varvet kom Bergman lite ur spår, fick sladd, körde av banan och hamnade upp och ned i en däckstrave! Hallerud lyckades hanka sig i mål som tvåa och Siverholm lyckades knipa tredjeplatsen med någon meter till godo mot Adestam.

William Karlsson hade en perfekt helg med tre segrar.

Alla såg fram emot det tredje racet med den omvända startordningen, men det blev inte så spännande som man hade hoppats. Philip Zielinski skulle ha startat i pole, men hans växellåda gick sönder i andra racet så han tvingades avstå. Bergmans bil hann inte bli reparerad. Albin Karlsson hade problem med batteriet och kom med nöd och näppe till start. Albin Karlsson startade ensam i första ledet och han ledde fältet ned till chikanen där William Karlsson gjorde en omkörning på yttern. William Karlsson kunde därefter köra mot en lugn seger medan vi fick se en ny härlig kamp om resten av pallplatserna mellan Albin Karlsson, Adestam och Siverholm. Siverholm skadade sin framvinge, men kunde köra till mål. Albin Karlsson tog andraplatsen före Siverholm. Hallerud hann inte få ordning på motorn så han körde hela det sista racet med begränsad effekt. Han fick kämpa mot de båda nykomlingarna Emma Wigroth och Wilmer Wallenstam, men fick ge sig mot båda.

William Karlsson kör om Albin Karlsson in i chikanen i det tredje racet.

I JSM-tabellen har William Karlsson ryckt åt sig en ordentlig ledning. Philip Victorsson är fortfarande tvåa, trots att han missade två race i helgen. William Siverholm ligger trea. Nu blir det sommaruppehåll tills det blir dags för Kanonloppet i Karlskoga i mitten av augusti.

Helgens bästa poängplockare med specialpriser från Reijmyre Glasbruk. Fr v: 2:an Håvard Hallerud, 1:an William Karlsson och 3:an William Siverholm.

Bengt-Åce Gustavsson