Spännande final avslutade årets säsong i Formula Nordic

2022-10-01
Bengt-Åce Gustavsson
Philip Victorsson fick ta emot Formula Nordics vandringspris.

Formula Nordics kval blev rena rysaren. Benjamin Fuglesang inledde bäst och hade pole i några varv, sedan var det Linus Granfors och Philip Victorsson som turades om att ta pole var sin gång. I princip alla förare förbättrade sina tider för varje varv som gick, ungefär som när man kör på en upptorkande bana. Det blev till sist Victorsson som tog pole före Granfors och Fuglesang.

Philip Victorsson tog pole i kvalet.

Victorsson tog ledningen från pole i första racet. Fältet låg tätt samlad ned för den långa rakan. Granfors visste att det fanns bra fäste i innerkurvan så han gjorde en fräck omkörning av både Victorsson och Fuglesang i slutet av rakan. Granfors fick en liten lucka till fältet, men mot slutet var Victorsson nästan ikapp. Granfors kunde dock hålla undan och ta sin första seger i klassen. – Det var skönt att ta ledningen redan på första varvet. Jag hade lite för högt däckstryck så däcken gick varma på slutet, men det räckte precis, sa Granfors. Victorsson kom tvåa och Fuglesang trea.

Philip Victorsson tog starten i första racet.
Linus Granfors tog hand om ledningen.
Linus Granfors tog sin första seger i Formula Nordic.
Linus Granfors vann första racet före Philip Victorsson och Benjamin Fuglesang.

Jonathan Engström tog ledningen från pole i andra racet. Bakom honom var det kamp om placeringarna. Emma Wigroth startade från andra rutan, men tappade placering efter placering. Fuglesang jobbade sig upp till andraplatsen och började sätta press på ledande Engström. I ryggen på Fuglesang fanns Victorsson, Granfors och Wigroth. Fältet låg tätt samlat ända till mål. Engström lyckades hålla undan och ta sin första seger i klassen före Fuglesang, Victorsson, Granfors och Wigroth. – Det var skönt med en seger. Jag var ju den ende i klassen som inte hade en seger och när Granfors tog sin första seger tidigare idag bestämde jag mig för att göra allt för att vinna, sa Engström.

Jonathan Engström tog ledningen i andra racet.
Jonathan Engström tog sin första seger i årets sista race.
Jonathan Engström vann andra racet före Benjamin Fuglesang och Philip Victorsson.

Victorsson vann Junior SM före Fuglesang och Granfors.

Philip Victorsson vann JSM i Formula Nordic före Benjamin Fuglesang och Linus Granfors.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se